Jagody goji
Produkt ten w tradycyjnej kuchni chińskiej znany jest już od ponad 2000 lat. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do dań słodkich lub słonych, takich jak zupy, sosy bądź mięsa. Dobrym pomysłem jest wzbogacenie nim owsianki, smoothie lub jogurtu.
tylko całe kawałki owoców
do zup, sosów i dań słonych
idealne do owsianki
Ciekawostki
Jagody Goji należą do produktów określanych mianem “superfood” czyli super żywności.
To co najlepsze z natury!
Od blisko 30 lat dostarczamy Państwu orzechy i suszone owoce wyłącznie najlepszej jakości.
Wartości odżywcze
Jagody goji mają zbawienny wpływ na zdrowie. Jagody goji są źródłem błonnika pokarmowego.
Wartość odżywcza produktu na 25 g
Wartość energetyczna 379 kJ / 90 kcal
Tłuszcz 1,8 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 15 g
W tym cukry 14 g
Błonnik 2 g
Białko 3 g
Sól 0,2 g
Pochodzenie
Te cierpkie w smaku owoce rosną na krzewie o nazwie kolcowój chiński, który pochodzi z umiarkowanych i tropikalnych terenów Azji. Obecnie jest uprawiany w wielu miejscach na świecie. Jego dojrzałe owoce są zbierane, a następnie suszone, skąd trafiają do sklepów w postaci pożywnej przekąski.