Liofilizowany burak czerwony, proszek

Liofilizowany burak czerwony, proszek

BURAK CZERWONY PROSZEK 100% WARZYWA liofilizowany w opakowaniu 100g to produkt nadający wyjątkowy smak i aromat nie tylko daniom wytrawnym, ale i deserom.

Liofilizowany burak czerwony w proszku można użyć jako barwnik do wszelkiego rodzaju ciast: tortów, bez, a także kremów, lukrów i bitej śmietany. Wspaniale urozmaici również wygląd i smak energetycznych koktajli, szejków oraz dań wytrawnych. Idealnie sprawdzi się też do dekoracji potraw.

W procesie liofilizacji buraki zostały zamrożone, a następnie pozbawione wody. Dzięki temu można cieszyć się smakiem i aromatem warzyw przez długi czas oraz sięgać po nie w dowolnej porze roku. Proces liofilizacji umożliwia zachowanie wysokiej zawartości składników odżywczych – warzywa są pożywne i mają intensywny smak oraz aromat.

Produkt nie zawiera dodatku cukru ani konserwantów, jest dostępny w wygodnym opakowaniu 100g. Jest odpowiedni również dla wegan.

Wysoka zawartość błonnika pokarmowego
Poręczne opakowanie
Intensywny smak

To co najlepsze z natury!

Od blisko 30 lat dostarczamy Państwu orzechy i suszone owoce wyłącznie najlepszej jakości.

Wartości odżywcze

Burak czerwony proszek warzywa poddane procesowi liofilizacji, pakowane w atmosferze ochronnej.

Produkt otrzymany w wyniku procesu liofilizacji. Liofilizacja polega na odwodnieniu owoców przez sublimacje lodu tj. przejście wody ze stanu stałego bezpośrednio w stan pary z pominięciem fazy ciekłej. Dzięki temu procesowi produkt zachowuje właściwości odżywcze i organoleptyczne.

Produkt bezglutenowy.

Alergeny: Produkt może zawierać orzeszki ziemne, inne orzechy oraz sezam

Wart. energ. 1307 kJ / 311 kcal 100na 100 g
Tłuszcz 1.5na 100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 0.1na 100 g
Węglowodany 52na 100 g
W tym cukry 52na 100 g
Błonnik 21na 100 g
Białko 12na 100 g
Sól 1.5na 100 g