Liofilizowany burak czerwony, proszek
Liofilizowany burak czerwony w proszku można użyć jako barwnik do wszelkiego rodzaju ciast: tortów, bez, a także kremów, lukrów i bitej śmietany. Wspaniale urozmaici również wygląd i smak energetycznych koktajli, szejków oraz dań wytrawnych. Idealnie sprawdzi się też do dekoracji potraw.
W procesie liofilizacji buraki zostały zamrożone, a następnie pozbawione wody. Dzięki temu można cieszyć się smakiem i aromatem warzyw przez długi czas oraz sięgać po nie w dowolnej porze roku. Proces liofilizacji umożliwia zachowanie wysokiej zawartości składników odżywczych – warzywa są pożywne i mają intensywny smak oraz aromat.
Produkt nie zawiera dodatku cukru ani konserwantów, jest dostępny w wygodnym opakowaniu 100g. Jest odpowiedni również dla wegan.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego
Poręczne opakowanie
Intensywny smak

To co najlepsze z natury!
Wartości odżywcze
Produkt otrzymany w wyniku procesu liofilizacji. Liofilizacja polega na odwodnieniu owoców przez sublimacje lodu tj. przejście wody ze stanu stałego bezpośrednio w stan pary z pominięciem fazy ciekłej. Dzięki temu procesowi produkt zachowuje właściwości odżywcze i organoleptyczne.
Produkt bezglutenowy.
Alergeny: Produkt może zawierać orzeszki ziemne, inne orzechy oraz sezam