Liofilizowane mango

Liofilizowane mango

MANGO W KAWAŁKACH 100% OWOCU LIOFILIZOWANE o gramaturze 15 g to smaczny i pełnowartościowy produkt, gotowy do spożycia od razu po otwarciu torebki.

Liofilizowane mango wprowadza nutę egzotyki do codziennego menu. Niezastąpione w porannym musli, dobrze sprawdzi się także jako składnik owocowych sałatek, smoothie czy domowych wypieków.

W procesie liofilizacji mango zostało zamrożone, a następnie pozbawione wody. Dzięki temu można cieszyć się smakiem i aromatem owoców przez długi czas oraz sięgać po nie o dowolnej porze roku. Do wyprodukowania 100 g mango liofilizowanego zużyto 0,7 kg mango świeżego.

Produkt bezglutenowy, wegański, charakteryzujący się wysoką zawartością błonnika pokarmowego.

Przekąska dostępna jest w 15 g, wygodnym w użyciu opakowaniu ze strunowym zamknięciem.

Zawiera tylko naturalnie występujące cukry
Poręczne opakowanie
Intensywny smak

To co najlepsze z natury!

Od blisko 30 lat dostarczamy Państwu orzechy i suszone owoce wyłącznie najlepszej jakości.

Wartości odżywcze

Mango w kawałkach, owoce poddane procesowi liofilizacji, pakowane w atmosferze ochronnej.

Produkt otrzymany w wyniku procesu liofilizacji. Liofilizacja polega na odwodnieniu owoców przez sublimacje lodu tj. przejście wody ze stanu stałego bezpośrednio w stan pary z pominięciem fazy ciekłej. Dzięki temu procesowi produkt zachowuje właściwości odżywcze i organoleptyczne.

Produkt bezglutenowy.

Alergeny: Produkt może zawierać orzeszki ziemne, inne orzechy oraz sezam

Wart. energ. 1501 kJ / 355 kcal 100na 100 g
Tłuszcz 1.5na 100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 0.5na 100 g
Węglowodany 78na 100 g
W tym cukry 76na 100 g
Błonnik 9.2na 100 g
Białko 2.6na 100 g
Sól 0.03na 100 g