Liofilizowany szpinak, proszek
Liofilizowany szpinak w proszku może być użyty do naleśników, wytrawnych ciast, smoothie, past i sosów. To prosty sposób, aby wprowadzić więcej warzyw do codziennej diety.
W procesie liofilizacji szpinak został zamrożony, a następnie pozbawiony wody. Dzięki temu można cieszyć się jego smakiem i aromatem przez długi czas bez obawy o utratę świeżości. Proces liofilizacji umożliwia zachowanie wysokiej zawartości składników odżywczych – warzywa są pożywne i mają intensywny smak oraz aromat.
Produkt nie zawiera dodatku cukru ani konserwantów, jest dostępny w wygodnym opakowaniu 15g. Jest odpowiedni również dla wegan.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego
Poręczne opakowanie
Intensywny smak

To co najlepsze z natury!
Wartości odżywcze
Produkt otrzymany w wyniku procesu liofilizacji. Liofilizacja polega na odwodnieniu owoców przez sublimacje lodu tj. przejście wody ze stanu stałego bezpośrednio w stan pary z pominięciem fazy ciekłej. Dzięki temu procesowi produkt zachowuje właściwości odżywcze i organoleptyczne.