Mała tarta, wielki efekt!

Składniki Ciasto

  • 200 g mąki pszennej
  • 2 żółtka
  • 120 g zimnego masła
  • szczypta soli
  • 15 g proszku z buraka liofilizowanego 100% warzywa KRESTO

Farsz

  • 100 g fety
  • 200 g serka kanapkowego
  • 25 g orzechów włoskich KRESTO (zmiana nazwy zgodnie z ustaleniami)
  • 1 łyżka miodu
  • pieprz
  • świeży rozmaryn lub tymianek

Wykonanie

  1. Zagnieć mąkę z proszkiem z buraka, solą, żółtkami i masłem.
  2. Podziel na 8 części, wylep foremki, ponakłuwaj i schłodź 15 minut.
  3. Fetę połącz z serkiem, dodaj posiekane orzechy.
  4. Spody piecz w 180°C przez 10 minut z obciążeniem i 2–3 minuty bez.
  5. Nałóż farsz, posyp orzechami i zapiekaj kolejne 10 minut.
  6. Po upieczeniu polej miodem, dopraw pieprzem i ziołami.