Naturalny kolor, bajeczny smak.

Składniki Ciasto

  • 180 g mąki pszennej
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 160 g drobnego cukru
  • 3 jajka
  • 100 ml oleju rzepakowego RAPSO (zmiana nazwy zgodnie z ustaleniami)
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 15 g proszku ze szpinaku liofilizowanego 100% warzywa KRESTO

Krem

  • 250 g serka mascarpone
  • 200 ml śmietanki 30%
  • 2–3 łyżki cukru pudru

Wykonanie

  1. Ubij jajka z cukrem, dodaj olej i ekstrakt waniliowy i zmiksuj na wolnych obrotach do połączenia składników.
  2. Dosyp mąkę z proszkiem i proszek ze szpinaku, wymieszaj.
  3. Ciasto przełóż do papilotek i piecz w 180°C około 20 minut.
  4. Z ostudzonych babeczek odetnij wierzchy i pokrusz je.
  5. Nałóż krem z mascarpone, śmietanki i cukru pudru, posyp okruszkami i udekoruj owocami.