Krągłe, ale w dobrej formie.

Składniki

  • 200 g daktyli (bez pestek)
  • 50 g orzechów włoskich KRESTO (zmiana nazwy zgodnie z ustaleniami)
  • 50 g orzechów laskowych KRESTO (zmiana nazwy zgodnie z ustaleniami)
  • 1 łyżeczka miodu
  • 10 g kakao (bez cukru)
  • 15 g grysu z malin liofilizowanych 100% owocu KRESTO

Wykonanie

  1. Daktyle zalej wrzątkiem, orzechy zimną wodą i odstaw na 10 minut. Następnie odcedź – daktyle lekko odciśnij, a orzechy osusz.
  2. Daktyle, orzechy, miód i kakao przełóż do blendera i zmiksuj na gładką masę. Wstaw na godzinę do lodówki.
  3. Zwilżonymi wodą dłońmi uformuj z masy kulki wielkości małego orzecha włoskiego i obtocz w grysie z malin.