Naturalny kolor, bajeczny smak.
Składniki Ciasto
- 180 g mąki pszennej
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 160 g drobnego cukru
- 3 jajka
- 100 ml oleju rzepakowego RAPSO (zmiana nazwy zgodnie z ustaleniami)
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 15 g proszku ze szpinaku liofilizowanego 100% warzywa KRESTO
Krem
- 250 g serka mascarpone
- 200 ml śmietanki 30%
- 2–3 łyżki cukru pudru
Wykonanie
- Ubij jajka z cukrem, dodaj olej i ekstrakt waniliowy i zmiksuj na wolnych obrotach do połączenia składników.
- Dosyp mąkę z proszkiem i proszek ze szpinaku, wymieszaj.
- Ciasto przełóż do papilotek i piecz w 180°C około 20 minut.
- Z ostudzonych babeczek odetnij wierzchy i pokrusz je.
- Nałóż krem z mascarpone, śmietanki i cukru pudru, posyp okruszkami i udekoruj owocami.
