Tak pyszne, że na jednej na pewno się nie skończy.
Składniki Bezy
- 8 białek
- 400 g cukru pudru
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 30 g proszku z malin liofilizowanych 100% owocu KRESTO
Krem
- 200 ml śmietanki 30%
- 250 g mascarpone
- 1 łyżka cukru pudru
Dekoracja
- owoce: truskawki, maliny, listki mięty
Wykonanie
- Białka, przesiany przez sitko cukier puder oraz proszek z malin umieść w misie robota kuchennego i ubijaj na gęstą masę przez około 12 minut.
- Pod koniec ubijania wlej sok z cytryny i kontynuuj przez kolejne 2–3 minuty.
- Piekarnik nagrzej do 90°C z funkcją termoobiegu.
- Masę przełóż do rękawa cukierniczego i uformuj z niej bezy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Wstaw całość do nagrzanego piekarnika i susz około 2h. Ostudź.
- Wszystkie składniki na krem umieść w misie robota i ubijaj do 5 minut.
- Nałóż na bezy i udekoruj je owocami.
