Tak pyszne, że na jednej na pewno się nie skończy.

Składniki Bezy

  • 8 białek
  • 400 g cukru pudru
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 30 g proszku z malin liofilizowanych 100% owocu KRESTO

Krem

  • 200 ml śmietanki 30%
  • 250 g mascarpone
  • 1 łyżka cukru pudru

Dekoracja

  • owoce: truskawki, maliny, listki mięty

Wykonanie

  1. Białka, przesiany przez sitko cukier puder oraz proszek z malin umieść w misie robota kuchennego i ubijaj na gęstą masę przez około 12 minut.
  2. Pod koniec ubijania wlej sok z cytryny i kontynuuj przez kolejne 2–3 minuty.
  3. Piekarnik nagrzej do 90°C z funkcją termoobiegu.
  4. Masę przełóż do rękawa cukierniczego i uformuj z niej bezy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Wstaw całość do nagrzanego piekarnika i susz około 2h. Ostudź.
  6. Wszystkie składniki na krem umieść w misie robota i ubijaj do 5 minut.
  7. Nałóż na bezy i udekoruj je owocami.