Mała tarta, wielki efekt!
Składniki Ciasto
- 200 g mąki pszennej
- 2 żółtka
- 120 g zimnego masła
- szczypta soli
- 15 g proszku z buraka liofilizowanego 100% warzywa KRESTO
Farsz
- 100 g fety
- 200 g serka kanapkowego
- 25 g orzechów włoskich KRESTO (zmiana nazwy zgodnie z ustaleniami)
- 1 łyżka miodu
- pieprz
- świeży rozmaryn lub tymianek
Wykonanie
- Zagnieć mąkę z proszkiem z buraka, solą, żółtkami i masłem.
- Podziel na 8 części, wylep foremki, ponakłuwaj i schłodź 15 minut.
- Fetę połącz z serkiem, dodaj posiekane orzechy.
- Spody piecz w 180°C przez 10 minut z obciążeniem i 2–3 minuty bez.
- Nałóż farsz, posyp orzechami i zapiekaj kolejne 10 minut.
- Po upieczeniu polej miodem, dopraw pieprzem i ziołami.
