Hit wszystkich przyjęć i zawsze robi show.
Składniki Ciasto
- 180 g biszkoptu
- 100 g mascarpone
- 15 g proszku z malin liofilizowanych 100% owocu KRESTO
Polewa
- 100 g białej czekolady
- 1 łyżeczka oleju kokosowego lub masła
Dekoracja
- 1 łyżka grysu z malin liofilizowanych 100% owocu KRESTO
Dodatkowo
- patyczki do cake pops
Wykonanie
- Do miski przełóż biszkopt i pokrusz. Dodaj mascarpone, proszek z malin i wyrób całość na jednolitą masę. Uformuj kulki o wielkości orzecha włoskiego i nadziej je delikatnie na patyczki. Wstaw do lodówki na 30 minut.
- W kąpieli wodnej roztop czekoladę wymieszaną z olejem kokosowym lub masłem.
- Cake popsy zanurz w czekoladzie, a następnie obtocz w grysie z malin.
- Przechowuj w lodówce.
