Cake popsy to pyszna przekąska do kawy czy herbaty oraz gustowna, kulinarna ozdoba domowego przyjęcia. Obtoczone w białej czekoladzie oraz obsypane liofilizowanym ananasem intrygują lookiem i zachwycają smakiem.

Składniki (na około 10 sztuk):

  • 20 dag pokruszonego biszkoptu
  • 40 g roztopionej białej czekolady
  • 30 g zmielonego ananasa liofilizowanego KRESTO
  • 3 łyżki twarożku śmietankowego
  • łyżeczka soku z cytryny 

Polewa:

  • 300 g roztopionej białej czekolady
  • 1 łyżka oleju
  • rozdrobniony ananas liofilizowany KRESTO

Wykonanie:

  1. Wszystkie składniki połącz i uformuj kule o wadze ok. 30 g.
  2. Wstaw do zamrażarki na ok 20 minut. W tym czasie rozpuść białą czekoladę i dodaj łyżkę oleju – wymieszaj.
  3. Do schłodzonych ciasteczek wbij patyczki wcześniej zanurzone w polewie i wstaw ponownie do schłodzenia.
  4. Zanurz cake popsy w czekoladzie i wstaw ponownie do lodówki.
  5. Schłodzone posyp rozdrobnionym ananasem liofilizowanym KRESTO.