Cake popsy to pyszna przekąska do kawy czy herbaty oraz gustowna, kulinarna ozdoba domowego przyjęcia. Obtoczone w białej czekoladzie oraz obsypane liofilizowanym ananasem intrygują lookiem i zachwycają smakiem.
Składniki (na około 10 sztuk):
- 20 dag pokruszonego biszkoptu
- 40 g roztopionej białej czekolady
- 30 g zmielonego ananasa liofilizowanego KRESTO
- 3 łyżki twarożku śmietankowego
- łyżeczka soku z cytryny
Polewa:
- 300 g roztopionej białej czekolady
- 1 łyżka oleju
- rozdrobniony ananas liofilizowany KRESTO
Wykonanie:
- Wszystkie składniki połącz i uformuj kule o wadze ok. 30 g.
- Wstaw do zamrażarki na ok 20 minut. W tym czasie rozpuść białą czekoladę i dodaj łyżkę oleju – wymieszaj.
- Do schłodzonych ciasteczek wbij patyczki wcześniej zanurzone w polewie i wstaw ponownie do schłodzenia.
- Zanurz cake popsy w czekoladzie i wstaw ponownie do lodówki.
- Schłodzone posyp rozdrobnionym ananasem liofilizowanym KRESTO.