Składniki:

  • 300 g mąki
  • 150 g zimnego masła
  • 70 g cukru pudru
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 15 + 5 g proszku z liofilizowanych malin KRESTO

Wykonanie:

  1. Masło pokroić na małe kawałki, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Powinno być elastyczne i mieć jednolity kolor.
  2. Uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce około 1 godz.
  3. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C.
  4. Ciasto podzielić na 2 części i każdą rozwałkować. Wykrawać dowolne kształty, układać na blaszce, na papierze do pieczenia.
  5. Piec około 10-12 minut. Ostudzić.
  6. Przechowywać szczelnie zamknięte do 7-8 tygodni.