Składniki:

  • 4 białka – ok 120 g
  • szczypta soli
  • 200 g cukru pudru
  • łyżeczka soku z cytryny
  • 15 g proszku z liofilizowanych malin KRESTO

Wykonanie:

  1. Białka ubijać ze szczyptą soli.
  2. Jak masa zgęstnieje dodać cukier puder i sok z cytryny. Ubijać około 10 minut.
  3. Dodać proszek z liofilizowanych malin KRESTO i ubijać kolejne 6-7 minut.
  4. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego i formować mini beziki, bezpośrednio na papier do pieczenia ułożony na blaszce.
  5. Piekarnik nagrzać (termoobieg) do 80 st. C i suszyć beziki około 1,5 godziny.
  6. Ostudzić i przekładać do pojemnika.
  7. Można przechowywać szczelnie zamknięte około 2 tygodni.