Pyszne, puszyste i kolorowe!

Składniki

  • 2 jajka
  • 400 ml mleka
  • 120 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 40 g masła
  • olej do smażenia (opcjonalnie)
  • 15 g proszku z jagód leśnych liofilizowanych 100% owocu KRESTO

Dodatkowo

  • według uznania twarożek, serek waniliowy, dżem, świeże owoce

Wykonanie

  1. W misce dokładnie wymieszaj rózgą kuchenną jajka, mleko oraz roztopione i ostudzone masło.
  2. Do masy wsyp przesiane przez sitko suche składniki i wymieszaj rózgą, aż się połączą. Odstaw na 10 minut.
  3. Rozgrzej patelnię, możesz ją lekko natłuścić. Ciasto smaż na średnim ogniu, z obu stron. Odstaw do ostygnięcia.
  4. Do środka dodaj to, co lubisz – klasyczny twarożek, owocowy dżem, krem orzechowy albo świeże owoce.