Pyszne, puszyste i kolorowe!
Składniki
- 2 jajka
- 400 ml mleka
- 120 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 40 g masła
- olej do smażenia (opcjonalnie)
- 15 g proszku z jagód leśnych liofilizowanych 100% owocu KRESTO
Dodatkowo
- według uznania twarożek, serek waniliowy, dżem, świeże owoce
Wykonanie
- W misce dokładnie wymieszaj rózgą kuchenną jajka, mleko oraz roztopione i ostudzone masło.
- Do masy wsyp przesiane przez sitko suche składniki i wymieszaj rózgą, aż się połączą. Odstaw na 10 minut.
- Rozgrzej patelnię, możesz ją lekko natłuścić. Ciasto smaż na średnim ogniu, z obu stron. Odstaw do ostygnięcia.
- Do środka dodaj to, co lubisz – klasyczny twarożek, owocowy dżem, krem orzechowy albo świeże owoce.
