Składniki (3 porcje):

  • 300 ml ciepłego mleka
  • 35 g nasion chia KRESTO (4 płaskie łyżki)
  • 100 g mascarpone
  • 3 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 7,5 g grysu z liofilizowanych malin KRESTO
  • 7,5 g grysu z liofilizowanych jagód KRESTO

Wykonanie:

  1. Nasiona chia zalej ciepłym mlekiem i w ciągu pierwszych 5 minut często mieszaj, aby rozbijać grudki.
  2. Następnie odstaw do lodówki na 6 godzin i mieszaj co jakiś czas.
  3. Po tym czasie mascarpone połącz z miodem i ekstraktem waniliowym.
  4. Wymieszaj z namoczonymi nasionami.
  5. Podziel na dwie równe porcje a każdą z nich połącz z owocami liofilizowanymi KRESTO – jedną z malinami a drugą z jagodami.
  6. Masy odstaw na kilkanaście minut, aby owoce je zabarwiły.
  7. Wymieszaj i nakładaj do małych słoiczków.