Liofilizowana borówka
Jej owoce są pełne naturalnej słodyczy, chrupiące, pozbawione konserwantów i znakomicie sprawdzają się zarówno jako składnik dań, jak i przekąska podjadana prosto z paczki. To odżywczy dodatek, który wzbogaci walory smakowe owsianki, deserów i sałatek.
W procesie produkcji KRESTO owoce borówki amerykańskiej zostały poddane procesowi liofilizacji. Polega on na mrożeniu owoców i usuwaniu z nich wody. To alternatywna metoda do klasycznego suszenia, która pozwala na zachowanie wysokiej jakości naturalnego smaku, aromatu i większej ilości składników odżywczych.
BORÓWKA AMERYKAŃSKA 100% OWOCU LIOFILIZOWANA KRESTO to produkt bezglutenowy, wegański, o wysokiej zawartości błonnika pokarmowego. Do wyprodukowania 100 g borówki amerykańskiej liofilizowanej wykorzystano 0,7 kg świeżych owoców.
Przekąska dostępna jest w 15 g, wygodnym w użyciu opakowaniu ze strunowym zamknięciem.
Ciekawostka: Borówka amerykańska swoją nazwę zawdzięcza rodowodowi - do Europy zawitała prawdopodobnie ze Stanów Zjednoczonych. Dzięki swoim walorom odżywczym zaliczana jest do kategorii superfoods i nazywana królową antyoksydantów. Pochodzi z rodziny wrzosowatych. W ogrodach wykorzystywana często jako krzew ozdobny.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego
Poręczne opakowanie
Intensywny smak
To co najlepsze z natury!
Wartości odżywcze
Produkt otrzymany w wyniku procesu liofilizacji. Liofilizacja polega na odwodnieniu owoców przez sublimacje lodu tj. przejście wody ze stanu stałego bezpośrednio w stan pary z pominięciem fazy ciekłej. Dzięki temu procesowi produkt zachowuje właściwości odżywcze i organoleptyczne.
Produkt bezglutenowy.
Alergeny: Produkt może zawierać orzeszki ziemne, inne orzechy oraz sezam