Liofilizowana jagoda leśna, proszek
Liofilizowane jagody w proszku sprawdzą się jako naturalny barwnik i aromat do kremów, lukru czy bitej śmietany, ponadto urozmaicą wygląd wielu deserów, takich jak gofry czy rogaliki. Jagody leśne w proszku można również dodać do energetycznych koktajli i szejków na dobry początek dnia.
W procesie liofilizacji jagody zostały zamrożone, a następnie pozbawione wody. Dzięki temu można cieszyć się ich smakiem i aromatem przez długi czas oraz sięgać po nie w dowolnej porze roku. Proces liofilizacji umożliwia zachowanie wysokiej zawartości składników odżywczych – owoce są pożywne i mają intensywny smak oraz aromat.
Produkt nie zawiera dodatku cukru ani konserwantów, jest dostępny w wygodnym opakowaniu 100g. Jest odpowiedni również dla wegan.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego
Poręczne opakowanie
Intensywny smak
To co najlepsze z natury!
Wartości odżywcze
Produkt otrzymany w wyniku procesu liofilizacji. Liofilizacja polega na odwodnieniu owoców przez sublimacje lodu tj. przejście wody ze stanu stałego bezpośrednio w stan pary z pominięciem fazy ciekłej. Dzięki temu procesowi produkt zachowuje właściwości odżywcze i organoleptyczne.
Produkt bezglutenowy.
Alergeny: Produkt może zawierać orzeszki ziemne, inne orzechy oraz sezam