Liofilizowana jeżyna
Liofilizowana jeżyna cechuje się intensywnym, słodko-kwaśnym smakiem i wyjątkową chrupkością. Idealna do porannej owsianki czy jogurtu, można ją także wykorzystać w deserach takich jak ciasta, muffinki czy lody, a nawet jako dodatek do koktajli. To także świetna przekąska do podania w ciągu dnia.
W procesie liofilizacji jeżyny zostały zamrożone, a następnie pozbawione wody. Dzięki temu można cieszyć się smakiem i aromatem owoców przez długi czas oraz sięgać po nie o dowolnej porze roku. Proces liofilizacji umożliwia zachowanie wysokiej zawartości składników odżywczych – owoce są pożywne, chrupiące i mają intensywny smak oraz aromat. Produkt jest bezglutenowy i nie zawiera dodatku cukru. Do wyprodukowania 100g jeżyny liofilizowanej zużyto 0,7 kg jeżyny świeżej.
Produkt bezglutenowy, wegański, charakteryzujący się wysoką zawartością błonnika pokarmowego.
Przekąska dostępna jest w 15g, wygodnym w użyciu opakowaniu ze strunowym zamknięciem.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego
Poręczne opakowanie
Intensywny smak

To co najlepsze z natury!
Wartości odżywcze
Produkt otrzymany w wyniku procesu liofilizacji. Liofilizacja polega na odwodnieniu owoców przez sublimacje lodu tj. przejście wody ze stanu stałego bezpośrednio w stan pary z pominięciem fazy ciekłej. Dzięki temu procesowi produkt zachowuje właściwości odżywcze i organoleptyczne.
Produkt bezglutenowy.
Alergeny: Produkt może zawierać orzeszki ziemne, inne orzechy oraz sezam