Liofilizowana jeżyna

Liofilizowana jeżyna

JEŻYNA 100% OWOCU liofilizowana to smaczny i pełnowartościowy produkt, gotowy do spożycia od razu po otwarciu torebki.
Liofilizowana jeżyna cechuje się intensywnym, słodko-kwaśnym smakiem i wyjątkową chrupkością. Idealna do porannej owsianki czy jogurtu, można ją także wykorzystać w deserach takich jak ciasta, muffinki czy lody, a nawet jako dodatek do koktajli. To także świetna przekąska do podania w ciągu dnia.

W procesie liofilizacji jeżyny zostały zamrożone, a następnie pozbawione wody. Dzięki temu można cieszyć się smakiem i aromatem owoców przez długi czas oraz sięgać po nie o dowolnej porze roku. Proces liofilizacji umożliwia zachowanie wysokiej zawartości składników odżywczych – owoce są pożywne, chrupiące i mają intensywny smak oraz aromat. Produkt jest bezglutenowy i nie zawiera dodatku cukru. Do wyprodukowania 100g jeżyny liofilizowanej zużyto 0,7 kg jeżyny świeżej.

Produkt bezglutenowy, wegański, charakteryzujący się wysoką zawartością błonnika pokarmowego.

Przekąska dostępna jest w 15g, wygodnym w użyciu opakowaniu ze strunowym zamknięciem.

Wysoka zawartość błonnika pokarmowego
Poręczne opakowanie
Intensywny smak

To co najlepsze z natury!

Od blisko 30 lat dostarczamy Państwu orzechy i suszone owoce wyłącznie najlepszej jakości.

Wartości odżywcze

Jeżyna liofilizowana cała poddana procesowi liofilizacji, pakowana w atmosferze ochronnej.

Produkt otrzymany w wyniku procesu liofilizacji. Liofilizacja polega na odwodnieniu owoców przez sublimacje lodu tj. przejście wody ze stanu stałego bezpośrednio w stan pary z pominięciem fazy ciekłej. Dzięki temu procesowi produkt zachowuje właściwości odżywcze i organoleptyczne.

Produkt bezglutenowy.

Alergeny: Produkt może zawierać orzeszki ziemne, inne orzechy oraz sezam

Wart. energ. 1359 kJ / 325 kcal 100na 100 g
Tłuszcz 4.1na 100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 0.1na 100 g
Węglowodany 42na 100 g
W tym cukry 41na 100 g
Błonnik 38na 100 g
Białko 12na 100 g
Sól 0.02na 100 g