Liofilizowana malina, grys
Liofilizowany grys malin (0-6 mm) jest pełnowartościowym produktem natychmiast gotowym do użycia po otwarciu torebki, który podkreśli smak i aromat napojów, takich jak woda, herbata, drinki, lemoniada, a także deserów i sałatek. Można go traktować jako naturalny barwnik kremów i lukrów lub ozdobę wierzchu ciast.
W procesie liofilizacji maliny zostały zamrożone, a następnie pozbawione wody. Dzięki temu można cieszyć się smakiem i aromatem owoców przez długi czas oraz sięgać po nie w dowolnej porze roku. Proces liofilizacji umożliwia zachowanie wysokiej zawartości składników odżywczych – owoce są pożywne, chrupiące i mają intensywny smak oraz aromat.
Produkt nie zawiera dodatku cukru ani konserwantów, jest dostępny w wygodnym opakowaniu 60g. Jest odpowiedni również dla wegan.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego
Poręczne opakowanie
Intensywny smak
To co najlepsze z natury!
Wartości odżywcze
Produkt otrzymany w wyniku procesu liofilizacji. Liofilizacja polega na odwodnieniu owoców przez sublimacje lodu tj. przejście wody ze stanu stałego bezpośrednio w stan pary z pominięciem fazy ciekłej. Dzięki temu procesowi produkt zachowuje właściwości odżywcze i organoleptyczne.
Produkt bezglutenowy.
Alergeny: Produkt może zawierać orzeszki ziemne, inne orzechy oraz sezam