Liofilizowana malina
Liofilizowane maliny są znakomitym dodatkiem do jogurtów, deserów, ciast czy napojów. Owoce można dodać do śniadania, urozmaicając smak porannej owsianki; warto je także wykorzystać jako składnik wypiekanych samodzielnie ciasteczek, tortów oraz słodkich bułek.
W procesie liofilizacji maliny zostały zamrożone, a następnie pozbawione wody. Dzięki temu można cieszyć się smakiem i aromatem owoców przez długi czas oraz sięgać po nie o dowolnej porze roku. Proces liofilizacji umożliwia zachowanie wysokiej zawartości składników odżywczych – owoce są pożywne, chrupiące i mają intensywny smak oraz aromat. Produkt jest bezglutenowy i nie zawiera dodatku cukru. Do wyprodukowania 100g maliny liofilizowanej zużyto 0,7 kg maliny świeżej.
Produkt dostępny w wygodnym opakowaniu, z zapięciem strunowym.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego
Poręczne opakowanie
Intensywny smak
To co najlepsze z natury!
Wartości odżywcze
Produkt otrzymany w wyniku procesu liofilizacji. Liofilizacja polega na odwodnieniu owoców przez sublimacje lodu tj. przejście wody ze stanu stałego bezpośrednio w stan pary z pominięciem fazy ciekłej. Dzięki temu procesowi produkt zachowuje właściwości odżywcze i organoleptyczne.
Produkt bezglutenowy.
Alergeny: Produkt może zawierać orzeszki ziemne, inne orzechy oraz sezam