Liofilizowana malina

Liofilizowana malina

MALINA 100% OWOCU liofilizowana, w opakowaniu 15g – to smaczny i pełnowartościowy produkt, gotowy do spożycia od razu po otwarciu torebki.
Liofilizowane maliny są znakomitym dodatkiem do jogurtów, deserów, ciast czy napojów. Owoce można dodać do śniadania, urozmaicając smak porannej owsianki; warto je także wykorzystać jako składnik wypiekanych samodzielnie ciasteczek, tortów oraz słodkich bułek.

W procesie liofilizacji maliny zostały zamrożone, a następnie pozbawione wody. Dzięki temu można cieszyć się smakiem i aromatem owoców przez długi czas oraz sięgać po nie o dowolnej porze roku. Proces liofilizacji umożliwia zachowanie wysokiej zawartości składników odżywczych – owoce są pożywne, chrupiące i mają intensywny smak oraz aromat. Produkt jest bezglutenowy i nie zawiera dodatku cukru. Do wyprodukowania 100g maliny liofilizowanej zużyto 0,7 kg maliny świeżej.

Produkt dostępny w wygodnym opakowaniu, z zapięciem strunowym.

Wysoka zawartość błonnika pokarmowego
Poręczne opakowanie
Intensywny smak

To co najlepsze z natury!

Od blisko 30 lat dostarczamy Państwu orzechy i suszone owoce wyłącznie najlepszej jakości.

Wartości odżywcze

Malina liofilizowana cała poddana procesowi liofilizacji, pakowana w atmosferze ochronnej.

Produkt otrzymany w wyniku procesu liofilizacji. Liofilizacja polega na odwodnieniu owoców przez sublimacje lodu tj. przejście wody ze stanu stałego bezpośrednio w stan pary z pominięciem fazy ciekłej. Dzięki temu procesowi produkt zachowuje właściwości odżywcze i organoleptyczne.

Produkt bezglutenowy.

Alergeny: Produkt może zawierać orzeszki ziemne, inne orzechy oraz sezam

Wart. energ. 1329 kJ / 318 kcal 100na 100 g
Tłuszcz 4.9na 100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 0na 100 g
Węglowodany 38na 100 g
W tym cukry 31na 100 g
Błonnik 46na 100 g
Białko 84na 100 g
Sól 0.02na 100 g