Liofilizowana truskawka, grys
Liofilizowane truskawki grys mogą być użyte jako aromatyczny i smakowy dodatek do herbaty. lemoniady, wody, drinków, jako posypka do ciast, kremów, lukru. Wspaniale udekorują wszelkiego rodzaju desery, mogą być także składnikiem nadzień do ciastek oraz rogalików. Użyte jako posypka do gofrów, naleśników, jogurtów, owsianek, energetycznych szejków i koktajli, nadadzą potrawom efektowny wygląd.
W procesie liofilizacji truskawki zostały zamrożone, a następnie pozbawione wody. Dzięki temu można cieszyć się smakiem i aromatem owoców przez długi czas oraz sięgać po nie w dowolnej porze roku. Proces liofilizacji umożliwia zachowanie wysokiej zawartości składników odżywczych – owoce są pożywne, chrupiące i mają intensywny smak oraz aromat.
Produkt nie zawiera cukru, jest dostępny w wygodnym opakowaniu 80g. I odpowiedni również dla wegan.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego
Poręczne opakowanie
Intensywny smak
To co najlepsze z natury!
Wartości odżywcze
Produkt otrzymany w wyniku procesu liofilizacji. Liofilizacja polega na odwodnieniu owoców przez sublimacje lodu tj. przejście wody ze stanu stałego bezpośrednio w stan pary z pominięciem fazy ciekłej. Dzięki temu procesowi produkt zachowuje właściwości odżywcze i organoleptyczne.
Produkt bezglutenowy.
Alergeny: Produkt może zawierać orzeszki ziemne, inne orzechy oraz sezam