Liofilizowana truskawka
Chrupiące plasterki o intensywnym smaku i naturalnym aromacie mogą z powodzeniem być wykorzystywane jako składnik lekkich deserów, domowych ciast oraz zdrowych koktajli. Stanowią także idealne dopełnienie ulubionego jogurtu czy musli.
Proces liofilizacji polega na mrożeniu truskawek i usuwaniu z nich wody – dzięki temu możliwe jest zachowanie zawartości składników odżywczych wyższej niż w przypadku klasycznego suszenia. Owoce są chrupkie i nie zawierają dodatku cukru ani konserwantów.
TRUSKAWKA W PLASTRACH 100% OWOCU liofilizowana to produkt bezglutenowy, wegański, o wysokiej zawartości błonnika pokarmowego. Owoce są gotowe do spożycia od razu po otwarciu opakowania, a do wyprodukowania 100g truskawki liofilizowanej wykorzystano 1 kg truskawki świeżej.
Produkt dostępny w wygodnym opakowaniu, z zapięciem strunowym.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego
Poręczne opakowanie
Intensywny smak


To co najlepsze z natury!
Wartości odżywcze
Produkt otrzymany w wyniku procesu liofilizacji. Liofilizacja polega na odwodnieniu owoców przez sublimacje lodu tj. przejście wody ze stanu stałego bezpośrednio w stan pary z pominięciem fazy ciekłej. Dzięki temu procesowi produkt zachowuje właściwości odżywcze i organoleptyczne.
Produkt bezglutenowy.
Alergeny: Produkt może zawierać orzeszki ziemne, inne orzechy oraz sezam