Liofilizowane mango
Liofilizowane mango wprowadza nutę egzotyki do codziennego menu. Niezastąpione w porannym musli, dobrze sprawdzi się także jako składnik owocowych sałatek, smoothie czy domowych wypieków.
W procesie liofilizacji mango zostało zamrożone, a następnie pozbawione wody. Dzięki temu można cieszyć się smakiem i aromatem owoców przez długi czas oraz sięgać po nie o dowolnej porze roku. Do wyprodukowania 100 g mango liofilizowanego zużyto 0,7 kg mango świeżego.
Produkt bezglutenowy, wegański, charakteryzujący się wysoką zawartością błonnika pokarmowego.
Przekąska dostępna jest w 15 g, wygodnym w użyciu opakowaniu ze strunowym zamknięciem.
Zawiera tylko naturalnie występujące cukry
Poręczne opakowanie
Intensywny smak

To co najlepsze z natury!
Wartości odżywcze
Produkt otrzymany w wyniku procesu liofilizacji. Liofilizacja polega na odwodnieniu owoców przez sublimacje lodu tj. przejście wody ze stanu stałego bezpośrednio w stan pary z pominięciem fazy ciekłej. Dzięki temu procesowi produkt zachowuje właściwości odżywcze i organoleptyczne.
Produkt bezglutenowy.
Alergeny: Produkt może zawierać orzeszki ziemne, inne orzechy oraz sezam