Liofilizowany ananas
Naturalnie słodki smak ananasa sprawia, że owoc ten jest cenionym składnikiem deserów, wypieków i napojów. Bardzo dobrze komponuje się także z jogurtem, stanowiąc bazę pysznej przekąski lub pożywnego śniadania.
Liofilizacja to proces polegający na usunięciu wody z zamrożonych wcześniej produktów – dzięki temu owoce są chrupkie oraz mają intensywny smak i naturalny aromat. Zachowują też więcej cennych wartości odżywczych niż w procesie tradycyjnego suszenia.
ANANAS W KAWAŁKACH 100% OWOCU liofilizowany to produkt bezglutenowy, wegański, charakteryzujący się wysoką zawartością błonnika pokarmowego. Do wyprodukowania 100g ananasa liofilizowanego zużyto 0,7 kg ananasa świeżego.
Produkt dostępny w wygodnym opakowaniu, z zapięciem strunowym.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego
Poręczne opakowanie
Intensywny smak
To co najlepsze z natury!
Wartości odżywcze
Produkt otrzymany w wyniku procesu liofilizacji. Liofilizacja polega na odwodnieniu owoców przez sublimacje lodu tj. przejście wody ze stanu stałego bezpośrednio w stan pary z pominięciem fazy ciekłej. Dzięki temu procesowi produkt zachowuje właściwości odżywcze i organoleptyczne.
Produkt bezglutenowy.
Alergeny: Produkt może zawierać orzeszki ziemne, inne orzechy oraz sezam