Liofilizowany burak czerwony

Liofilizowany burak czerwony

BURAK CZERWONY KOSTKA 100% WARZYWA LIOFILIZOWANY KRESTO to pyszny i wygodny sposób na korzystanie z walorów tego odżywczego warzywa. Posiada naturalnie słodki smak, jest chrupiący i pozbawiony konserwantów.

W procesie produkcji KRESTO warzywo poddane zostało procesowi liofilizacji. To alternatywna metoda do tradycyjnego suszenia, polegająca na mrożeniu i usuwaniu wody. Pozwala to na zachowanie wysokiej jakości naturalnego smaku, aromatu i większej ilości składników odżywczych.

BURAK CZERWONY KOSTKA 100% WARZYWA LIOFILIZOWANY KRESTO to produkt bezglutenowy, wegański, o wysokiej zawartości błonnika pokarmowego. Do wyprodukowania 100 g buraka liofilizowanego wykorzystano 0,9 kg świeżego warzywa. Warto dodawać go do sałatek, zup czy sosów. Idealnie sprawdzi się też jako przekąska.

Produkt dostępny jest w 15 g, wygodnym w użyciu opakowaniu ze strunowym zamknięciem.

Ciekawostka: Polska jest jednym z największych producentów buraków w Europie.

Wysoka zawartość błonnika pokarmowego
Poręczne opakowanie
Intensywny smak

To co najlepsze z natury!

Od blisko 30 lat dostarczamy Państwu orzechy i suszone owoce wyłącznie najlepszej jakości.

Wartości odżywcze

Burak czerwony kostka warzywa poddane procesowi liofilizacji, pakowane w atmosferze ochronnej.

Produkt otrzymany w wyniku procesu liofilizacji. Liofilizacja polega na odwodnieniu owoców przez sublimacje lodu tj. przejście wody ze stanu stałego bezpośrednio w stan pary z pominięciem fazy ciekłej. Dzięki temu procesowi produkt zachowuje właściwości odżywcze i organoleptyczne.

Produkt bezglutenowy.

Alergeny: Produkt może zawierać orzeszki ziemne, inne orzechy oraz sezam

Wart. energ. 1307 kJ / 311 kcal 100na 100 g
Tłuszcz 1.5na 100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 0.1na 100 g
Węglowodany 52na 100 g
W tym cukry 52na 100 g
Błonnik 21na 100 g
Białko 12na 100 g
Sól 1.5na 100 g