Liofilizowany burak czerwony
W procesie produkcji KRESTO warzywo poddane zostało procesowi liofilizacji. To alternatywna metoda do tradycyjnego suszenia, polegająca na mrożeniu i usuwaniu wody. Pozwala to na zachowanie wysokiej jakości naturalnego smaku, aromatu i większej ilości składników odżywczych.
BURAK CZERWONY KOSTKA 100% WARZYWA LIOFILIZOWANY KRESTO to produkt bezglutenowy, wegański, o wysokiej zawartości błonnika pokarmowego. Do wyprodukowania 100 g buraka liofilizowanego wykorzystano 0,9 kg świeżego warzywa. Warto dodawać go do sałatek, zup czy sosów. Idealnie sprawdzi się też jako przekąska.
Produkt dostępny jest w 15 g, wygodnym w użyciu opakowaniu ze strunowym zamknięciem.
Ciekawostka: Polska jest jednym z największych producentów buraków w Europie.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego
Poręczne opakowanie
Intensywny smak
To co najlepsze z natury!
Wartości odżywcze
Produkt otrzymany w wyniku procesu liofilizacji. Liofilizacja polega na odwodnieniu owoców przez sublimacje lodu tj. przejście wody ze stanu stałego bezpośrednio w stan pary z pominięciem fazy ciekłej. Dzięki temu procesowi produkt zachowuje właściwości odżywcze i organoleptyczne.
Produkt bezglutenowy.
Alergeny: Produkt może zawierać orzeszki ziemne, inne orzechy oraz sezam