Liofilizowany szpinak, proszek

Liofilizowany szpinak, proszek

SZPINAK PROSZEK 100% WARZYWA liofilizowany to naturalny sposób na wzbogacenie potraw o subtelny, warzywny akcent i charakterystyczną zieloną barwę.

Liofilizowany szpinak w proszku może być użyty do naleśników, wytrawnych ciast, smoothie, past i sosów. To prosty sposób, aby wprowadzić więcej warzyw do codziennej diety.

W procesie liofilizacji szpinak został zamrożony, a następnie pozbawiony wody. Dzięki temu można cieszyć się jego smakiem i aromatem przez długi czas bez obawy o utratę świeżości. Proces liofilizacji umożliwia zachowanie wysokiej zawartości składników odżywczych – warzywa są pożywne i mają intensywny smak oraz aromat.

Produkt nie zawiera dodatku cukru ani konserwantów, jest dostępny w wygodnym opakowaniu 15g. Jest odpowiedni również dla wegan.

Wysoka zawartość błonnika pokarmowego
Poręczne opakowanie
Intensywny smak

To co najlepsze z natury!

Od blisko 30 lat dostarczamy Państwu orzechy i suszone owoce wyłącznie najlepszej jakości.

Wartości odżywcze

Szpinak proszek warzywa poddane procesowi liofilizacji, pakowane w atmosferze ochronnej.

Produkt otrzymany w wyniku procesu liofilizacji. Liofilizacja polega na odwodnieniu owoców przez sublimacje lodu tj. przejście wody ze stanu stałego bezpośrednio w stan pary z pominięciem fazy ciekłej. Dzięki temu procesowi produkt zachowuje właściwości odżywcze i organoleptyczne.

Wart. energ. 1284 kJ / 307 kcal 100na 100 g
Tłuszcz 5.5na 100 g
Kwasy tłuszczowe nasycone 0.4na 100 g
Węglowodany 16na 100 g
W tym cukry 6.2na 100 g
Błonnik 28na 100 g
Białko 35na 100 g
Sól 2.2na 100 g