Migdały blanszowane

Migdały blanszowane

Jeśli kochasz migdały, ale ich lekko gorzkawy smak nie pasuje do Twoje kulinarnej kompozycji, spróbuj blanszowanych migdałów KRESTO. Pozbawione w delikatny sposób skórki, idealnie nadadzą się do dań kuchni włoskiej i francuskiej, gdzie są wysoko cenione. A jeśli jesteś fanem mąki migdałowe, to właśnie z naszych blanszowanych migdałów przygotujesz ją bez żmudnego obierania. Pyszne i zdrowe – najlepsza przekąska pełna zdrowej dobroci.
niezwykle chrupkie
doskonałe do ciast i deserów
naturalne źródło witaminy E i fosforu

Ciekawostki

Największe uprawy migdałów znajdują się obecnie w USA w Kalifornii. Ale samo drzewo pochodzi z terenów dzisiejszego Izraela, Jordanii i Turcji.

To co najlepsze z natury!

Od blisko 30 lat dostarczamy Państwu orzechy i suszone owoce wyłącznie najlepszej jakości.

Wartości odżywcze

Migdały to bogate źródło substancji odżywczych. Zawierają witaminy B2, witaminę E i błonnik. Poza tym nie brakuje w nich także pierwiastków mineralnych (zwłaszcza potasu).

Wartość odżywcza produktu na 25 g
Wartość energetyczna 642 kJ / 155 kcal
Tłuszcz 13 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g
Węglowodany 1,5 g
W tym cukry 1,3 g
Błonnik 1,9 g
Białko 6,3 g
Sól <0,01 g

Wart. energ. 2566 kJ / 620 kcal 100na 100 g
Tłuszcz 53na 100 g
W tym kwasy tłusz. nasycone 4.3na 100 g
Węglowodany 6na 100 g
W tym cukry 5.2na 100 g
Błonnik 7.7na 100 g
Białko 25na 100 g
Sól 0.02na 100 g

Pochodzenie

Ten niezwykły produkt pochodzi z drzewa o nazwie migdałowiec pospolity, rosnącego w miejscach, w których występują łagodny klimat oraz żyzna gleba. Najczęściej można spotkać go w Ameryce, Afryce Północnej w Azji Zachodniej, Afryce Północnej.