Migdały płatki

Migdały płatki

Płatki migdałowe KRESTO są nie tylko zdrowe, ale przede wszystkim fantastycznienie nadają się do dekorowania deserów i wypieków. Płatki to cieniutko pokrojone w plasterki nasiona migdałowca, bez skórki. Przypominają kształtem płatki kwiatów, co czyni je atrakcyjnym dodatkiem do każdego ciasta. Cenione także w kuchniach azjatyckich, afrykańskich za swój delikatny smak pozbawiony nut gorzkości. Idealne jako uzupełnienie zdrowego śniadania, owsianki lub jogurtu
idealne co ciast i deserów
delikatne i słodkie
uzupełnienie śniadania

Ciekawostki

Czy wiesz, że migdały to nie orzechy. Migdały to nasiona owoców migdałowca zwyczajnego

To co najlepsze z natury!

Od blisko 30 lat dostarczamy Państwu orzechy i suszone owoce wyłącznie najlepszej jakości.

Wartości odżywcze

Migdały, pod każdą postacią, to bogactwo witamin i minerałów. Są niezastąpionym źródłem między innymi potasu, magnezu, cynku i żelaza. Migdały pomagają w walce z wieloma chorobami np.: z cukrzycą oraz wysokim ciśnieniem.

Wartość odżywcza produktu na 25 g
Wartość energetyczna 642 kJ / 155 kcal
Tłuszcz 13 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g
Węglowodany 1,5 g
W tym cukry 1,3 g
Błonnik 1,9 g
Białko 6,3 g
Sól 0,01 g

Wart. energ. 2566 kJ / 620 kcal 100na 100 g
Tłuszcz 53na 100 g
W tym kwasy tłusz. nasycone 4.3na 100 g
Węglowodany 6na 100 g
W tym cukry 5.2na 100 g
Błonnik 7.7na 100 g
Białko 25na 100 g
Sól 0.02na 100 g

Pochodzenie

Ten niezwykły produkt pochodzi z drzewa o nazwie migdałowiec pospolity, rosnącego w miejscach, w których występują łagodny klimat oraz żyzna gleba. Najczęściej można spotkać go w Ameryce, Afryce Północnej w Azji Zachodniej, Afryce Północnej.