Migdały prażone solone

Migdały prażone solone

Dla wszystkich tych, którzy kochają wyraźny smak i chrupanie polecamy przepyszne Migdały prażone solone KRESTO. Doskonałe jako przekąska do kina lub na spotkania towarzyskie w gronie przyjaciół. Zadowolą gusta każdego smakosza. Świetnie nadają się także jako uzupełnienie sałatek.
chrupka przekąska
wyraźny smak
idealna przekąska do kina i nie tylko

Ciekawostki

Podczas prażenia migdały są jedynie delikatnie skraplane Rapso olejem rzepakowym, a następnie solone, dzięki czemu unika się procesu głębokiego smażenia.

To co najlepsze z natury!

Od blisko 30 lat dostarczamy Państwu orzechy i suszone owoce wyłącznie najlepszej jakości.

Wartości odżywcze

Migdały prażone solone mają wiele wartości odżywczych. Migdały prażone solone mają wysoka zawartość błonnika oraz wysoką zawartość białka. Białko pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.

Wartość odżywcza produktu na 25 g
Wartość energetyczna 661 kJ / 160 kcal
Tłuszcz 14 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g
Węglowodany 1,5 g
W tym cukry 1,3 g
Błonnik 2,5 g
Białko 23 5,8g
Sól 0,5 g

Wart. energ. 2643 kJ / 640 kcal 100na 100 g
Tłuszcz 56na 100 g
W tym kwasy tłusz. nasycone 4.3na 100 g
Węglowodany 6na 100 g
W tym cukry 5na 100 g
Błonnik 9.8na 100 g
Białko 23na 100 g
Sól 2na 100 g

Pochodzenie

Migdały są nasionami migdałowca pospolitego, który występuje w Azji, Afryce Północnej, Ameryce oraz południowej i zachodniej części Europy. Drzewo to charakteryzuje się upodobaniem do łagodnego i słonecznego klimatu oraz żyznych gleb.