Migdały

Migdały

Migdały KRESTO stanowią idealną przekąskę pomiędzy posiłkami i znakomicie nadają się jako komponent różnych dań. Sprawdzą się zarówno w deserach, jak i potrawach podawanych na słono, takich jak makarony!
niezwykle chrupkie
sycąca przekąska
naturalne źródło witaminy E i fosforu

Ciekawostki

Czy wiesz, że migdały to nie orzechy. Migdały to nasiona owoców migdałowca zwyczajnego.

To co najlepsze z natury!

Od blisko 30 lat dostarczamy Państwu orzechy i suszone owoce wyłącznie najlepszej jakości.

Wartości odżywcze

Migdały to bogate źródło substancji odżywczych. Zawierają sporo witaminy B2, witaminy E i błonnika. Poza tym nie brakuje w nich także niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) i pierwiastków mineralnych (zwłaszcza potasu).

Wartość odżywcza produktu na 25 g
Wartość energetyczna 628 kJ / 152 kcal
Tłuszcz 13 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 1 g
Węglowodany 1 g
W tym cukry 0,8 g
Błonnik 2,5 g
Białko 6,5 g
Sól 0 g

Wart. energ. 2511 kJ / 607 kcal 100na 100 g
Tłuszcz 52na 100 g
W tym kwasy tłusz. nasycone 4na 100 g
Węglowodany 3.9na 100 g
W tym cukry 3.2na 100 g
Błonnik 9.8na 100 g
Białko 26na 100 g
Sól 0.01na 100 g

Pochodzenie

Ten niezwykły produkt pochodzi z drzewa o nazwie migdałowiec pospolity, rosnącego w miejscach, w których występują łagodny klimat oraz żyzna gleba. Najczęściej można spotkać go w Ameryce, Afryce Północnej w Azji Zachodniej, Afryce Północnej.