Orzechy nerkowca prażone solone

Orzechy nerkowca prażone solone

Nerkowce prażone solone idealnie nadają się jako szybka przekąska w ciągu dnia. Z powodzeniem sprawdzą się również w roli poczęstunku w trakcie towarzyskich spotkań.
chrupka przekąska
wyraźny smak
idealna przekąska do kina i nie tylko

Ciekawostki

Podczas prażenia nerkowce są jedynie delikatnie skraplane Rapso olejem rzepakowym, a następnie solone, dzięki czemu unika się procesu głębokiego smażenia.

To co najlepsze z natury!

Od blisko 30 lat dostarczamy Państwu orzechy i suszone owoce wyłącznie najlepszej jakości.

Wartości odżywcze

Nerkowce prażone solone mają wiele wartości odżywczych. Nerkowce prażone solone są źródłem błonnika i mają wysoką zawartość białka. Białko pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.

Wartość odżywcza produktu na 25 g
Wartość energetyczna 630 kJ / 152 kcal
Tłuszcz 11,8 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,2 g
Węglowodany 6 g
W tym cukry 2,1 g
Błonnik 1,2 g
Białko 5,3 g
Sól 0,12 g

Wart. energ. 2519 kJ / 607 kcal 100na 100 g
Tłuszcz 47na 100 g
W tym kwasy tłusz. nasycone 8.9na 100 g
Węglowodany 24na 100 g
W tym cukry 8.5na 100 g
Błonnik 4.8na 100 g
Białko 21na 100 g
Sól 0.48na 100 g

Pochodzenie

Orzechy drzewa o nazwie nanercz zachodni, to właśnie orzeszki nerkowca. Drzewo to jest spokrewnione z drzewem mango, choć owoce tych drzew bardzo się różnią. Ich niezwykły kształt przypomina z koloru jabłka z doczepionym ogonkiem. Uprawiane są głównie w krajach o klimacie tropikalnym, między innymi Wietnamie, Brazylii, ale i na Kubie. Tu dodatkowo przyrządza się z orzechów nerkowca unikalne wino.