Orzechy nerkowca prażone solone
Nerkowce prażone solone idealnie nadają się jako szybka przekąska w ciągu dnia. Z powodzeniem sprawdzą się również w roli poczęstunku w trakcie towarzyskich spotkań.
chrupka przekąska
wyraźny smak
idealna przekąska do kina i nie tylko


Ciekawostki
Podczas prażenia nerkowce są jedynie delikatnie skraplane Rapso olejem rzepakowym, a następnie solone, dzięki czemu unika się procesu głębokiego smażenia.
To co najlepsze z natury!
Od blisko 30 lat dostarczamy Państwu orzechy i suszone owoce wyłącznie najlepszej jakości.
Wartości odżywcze
Nerkowce prażone solone mają wiele wartości odżywczych. Nerkowce prażone solone są źródłem błonnika i mają wysoką zawartość białka. Białko pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.
Wartość odżywcza produktu na 25 g
Wartość energetyczna 630 kJ / 152 kcal
Tłuszcz 11,8 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,2 g
Węglowodany 6 g
W tym cukry 2,1 g
Błonnik 1,2 g
Białko 5,3 g
Sól 0,12 g
Pochodzenie
Orzechy drzewa o nazwie nanercz zachodni, to właśnie orzeszki nerkowca. Drzewo to jest spokrewnione z drzewem mango, choć owoce tych drzew bardzo się różnią. Ich niezwykły kształt przypomina z koloru jabłka z doczepionym ogonkiem. Uprawiane są głównie w krajach o klimacie tropikalnym, między innymi Wietnamie, Brazylii, ale i na Kubie. Tu dodatkowo przyrządza się z orzechów nerkowca unikalne wino.