Słonecznik – pestki dyni
Słonecznik – pestki dyni to produkt, który świetnie sprawdzi się jako szybka przekąska do chrupania w ciągu dnia. Z powodzeniem można dodawać go do domowej granoli, ciast lub deserów. Stanowi także doskonały komponent przeróżnych zup, sałatek czy innych wytrawnych potraw. Słonecznik-pestki dyni charakteryzuje się wyrazistym smakiem, dzięki czemu dania z ich udziałem są wyjątkowe i jedyne w swoim rodzaju.
doskonałe do wypieku pieczywa
chrupka przekąska
wyrazisty smak
Ciekawostki
Regularne spożywanie ziaren słonecznika i pestek dyni przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
To co najlepsze z natury!
Od blisko 30 lat dostarczamy Państwu orzechy i suszone owoce wyłącznie najlepszej jakości.
Wartości odżywcze
KRESTO Słonecznik – pestki dyni to kompozycja bogata w liczne właściwości prozdrowotne. Stanowi doskonałe źródło witaminy E oraz minerałów, takich jak: cynk, magnezu, potasu i fosforu. Magnez przyczynia sie do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, natomast cynk pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Wartość odżywcza produktu na 25 g
Wartość energetyczna 649 kJ / 157 kcal
Tłuszcz 14 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,9 g
Węglowodany 0,6 g
W tym cukry 0,5 g
Błonnik 1,8 g
Białko 6,3 g
Sól 0 g
Pochodzenie
Mieszanka ziaren słonecznik i pestka dyni pakowane są w Polsce. Kraje pochodzenia surówców słonecznik - Mołdawia, pestki dyni - Chiny.