Słonecznik – pestki dyni

Słonecznik – pestki dyni

Słonecznik – pestki dyni to produkt, który świetnie sprawdzi się jako szybka przekąska do chrupania w ciągu dnia. Z powodzeniem można dodawać go do domowej granoli, ciast lub deserów. Stanowi także doskonały komponent przeróżnych zup, sałatek czy innych wytrawnych potraw. Słonecznik-pestki dyni charakteryzuje się wyrazistym smakiem, dzięki czemu dania z ich udziałem są wyjątkowe i jedyne w swoim rodzaju.
doskonałe do wypieku pieczywa
chrupka przekąska
wyrazisty smak

Ciekawostki

Regularne spożywanie ziaren słonecznika i pestek dyni przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.

To co najlepsze z natury!

Od blisko 30 lat dostarczamy Państwu orzechy i suszone owoce wyłącznie najlepszej jakości.

Wartości odżywcze

KRESTO Słonecznik – pestki dyni to kompozycja bogata w liczne właściwości prozdrowotne. Stanowi doskonałe źródło witaminy E oraz minerałów, takich jak: cynk, magnezu, potasu i fosforu. Magnez przyczynia sie do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, natomast cynk pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.

Wartość odżywcza produktu na 25 g
Wartość energetyczna 649 kJ / 157 kcal
Tłuszcz 14 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,9 g
Węglowodany 0,6 g
W tym cukry 0,5 g
Błonnik 1,8 g
Białko 6,3 g
Sól 0 g

Wart. energ. 2596 kJ / 628 kcal 100na 100 g
Tłuszcz 56na 100 g
W tym kwasy tłusz. nasycone 7.5na 100 g
Węglowodany 2,5na 100 g
W tym cukry 1.9na 100 g
Błonnik 7na 100 g
Białko 25na 100 g
Sól 0.01na 100 g

Pochodzenie

Mieszanka ziaren słonecznik i pestka dyni pakowane są w Polsce. Kraje pochodzenia surówców słonecznik - Mołdawia, pestki dyni - Chiny.