Składniki:

  • 250 g twarogu
  • 120-150 g jogurtu greckiego
  • 1 łyżka proszku z liofilizowanego buraka czerwonego KRESTO
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2-3 ogórki konserwowe lub kiszone
  • 1 średnia cebula czerwona
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki pokrojonego szczypiorku
  • sól, pieprz 

Wykonanie:

  1. Twaróg przekładamy do dużego talerza, rozdrabniamy przy pomocy widelca.
  2. Dodajemy: jogurt, proszek z liofilizowanego buraka czerwonego KRESTO, mieszamy.
  3. Ogórki oraz cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek ścieramy, doprawiamy do smaku, mieszamy.
  4. Twarożek przekładamy do miseczki, na wierzch wykładamy osączony tuńczyk, posypujemy szczypiorkiem.