Składniki (krem budyniowy):

  • 2 budynie śmietankowe lub waniliowe
  • 800 ml mleka
  • 120 g cukru
  • 200 g miękkiego masła
  • 15 g grysu z liofilizowanych malin KRESTO
  • puszka kajmaku
  • 3 duże kwadratowe blaty waflowe

Wykonanie:

  1. 700 ml mleka zagotować z cukrem, a budyń rozpuścić w 100 ml mleka.
  2. Dodać do gotującego się mleka i szybko wymieszać rózgą.
  3. Gotować minutę.
  4. Następnie przykryć szczelnie folią spożywczą i ostudzić.
  5. Jak budyń będzie już w temp pokojowej, przełożyć do misy robota i zacząć miksować na małych obrotach.
  6. Dodawać po łyżce miękkiego masła, cały czas miksując. Powinna być gęsta i gładka masa.
  7. Na koniec dodać grys malinowy i wymieszać do połączenia.
  8. Przekładać wafle kremem budyniowym, na wierzch rozsmarować kajmak i posypać grysem malinowym.
  9. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny.