Składniki (krem budyniowy):
- 2 budynie śmietankowe lub waniliowe
- 800 ml mleka
- 120 g cukru
- 200 g miękkiego masła
- 15 g grysu z liofilizowanych malin KRESTO
- puszka kajmaku
- 3 duże kwadratowe blaty waflowe
Wykonanie:
- 700 ml mleka zagotować z cukrem, a budyń rozpuścić w 100 ml mleka.
- Dodać do gotującego się mleka i szybko wymieszać rózgą.
- Gotować minutę.
- Następnie przykryć szczelnie folią spożywczą i ostudzić.
- Jak budyń będzie już w temp pokojowej, przełożyć do misy robota i zacząć miksować na małych obrotach.
- Dodawać po łyżce miękkiego masła, cały czas miksując. Powinna być gęsta i gładka masa.
- Na koniec dodać grys malinowy i wymieszać do połączenia.
- Przekładać wafle kremem budyniowym, na wierzch rozsmarować kajmak i posypać grysem malinowym.
- Wstawić do lodówki na 2-3 godziny.