Migdały słupki

Migdały słupki

Surowe czy prażone – pod każdą postacią migdały słupki KRESTO zachwycają smakiem. Nasze słupki, wcześniej delikatnie blanszowane, o pięknym kremowym kolorze nadają się do wielu potraw i deserów. Cenione zarówno przez cukierników jak i przez amatorów zdrowego żywienia. Słupki to cieniutko pokrojone nasiona migdałowca, bez cienia goryczki. Sam czysty smak i samo zdrowie.
idealne co ciast i deserów
delikatne i słodkie
uzupełnienie śniadania

Ciekawostki

Migdałowiec zwyczajny to gatunek rośliny wieloletniej z rodziny różowatych. Jego kwiaty wykorzystuje się do produkcji perfum.

To co najlepsze z natury!

Od blisko 30 lat dostarczamy Państwu orzechy i suszone owoce wyłącznie najlepszej jakości.

Wartości odżywcze

Migdały to bogate źródło substancji odżywczych. Zawierają witaminy B2, witaminę E i błonnik. Poza tym nie brakuje w nich także pierwiastków mineralnych (zwłaszcza potasu).

Wartość odżywcza produktu na 25 g
Wartość energetyczna 642 kJ / 155 kcal
Tłuszcz 13,3 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g
Węglowodany 1,5 g
W tym cukry 1,3 g
Błonnik 1,9 g
Białko 6,3 g
Sól <0,01 g

Wart. energ. 2566 kJ / 620 kcal 100na 100 g
Tłuszcz 53na 100 g
W tym kwasy tłusz. nasycone 4.3na 100 g
Węglowodany 6na 100 g
W tym cukry 5.2na 100 g
Błonnik 7.7na 100 g
Białko 25na 100 g
Sól 0.02na 100 g

Pochodzenie

Ten niezwykły produkt pochodzi z drzewa o nazwie migdałowiec pospolity, rosnącego w miejscach, w których występują łagodny klimat oraz żyzna gleba. Najczęściej można spotkać go w Ameryce, Afryce Północnej w Azji Zachodniej, Afryce Północnej.